Bokförlaget Forum, 2024-04-25

Foto: Maria Östlin

Grimwalkers till Bokförlaget Forum

Bokförlaget Forum har inlett ett samarbete med succéförfattarna Caroline och Leffe Grimwalker. Det första projektet sjösätts under 2026.

Ebba Östberg, publicistisk chef skönlitteratur:

– Caroline och Leffe Grimwalker stod för förra årets största digitala bokfenomen och dominerade streamingtjänsternas topplistor hela hösten vilket nog inte undgått någon. Vi är stolta och glada att välkomna ett av Sveriges största författarskap till Forum och ser fram emot att utforska vad som händer när vi parar deras kreativitet och tempo med vår nyfikenhet och kompetens kring hur man skapar bästsäljare.

Första projektet blir en ambitiös serie i spänningsgenren, men mer än så vill författarna inte berätta ännu.

Caroline Grimwalker:

– Vi har haft ett otroligt intensivt år och fått erbjudanden om samarbete från många håll och kanter. Men när möjligheten att få sajna med Forum dök upp var det en no brainer. Vi visste genast att vi ville jobba ihop med det erfarna teamet där, och är otroligt taggade.

Leffe Grimwalker:

– Det här känns som ett naturligt nästa steg för oss, framåt och uppåt. En chans att få landa i den bästa av förlagsfamnar. Tillsammans med Forum tror vi att vi kan nå helt nya höjder i våra författarskap, både tillsammans och var för sig.

Robert Wangeby, förläggare:

– Vi är oerhört imponerade över Carolines och Leffes förmåga att skapa beroendeframkallande berättelser för en både stor och dedikerad skara. Vi ser fram emot att tillsammans med dessa produktiva författare, med fingertoppskänsla för vad morgondagens bokälskare vill ha, skapa ännu större succéer framåt.

Om författarna:

Caroline Grimwalker är författare och har skrivit Vågbrytarna-serien och Trickster-serien. Hon har dessutom medförfattat ett antal fackböcker. Leffe Grimwalker är författare och ligger bland annat bakom den framgångsrika serien om Alex Storm och ett flertal andra titlar i vitt skilda genrer. Tillsammans har Caroline och Leffe skrivit fenomenserien Döden i December som parkerade sig på alla digitala topplistor under hösten 2023.

För frågor, kontakta:

Ebba Östberg, publicistisk chef, ebba.ostberg@forum.se

Stefan Hallgren, agent Ninetone Group, stefan.hallgren@ninetone.com