Bokförlaget Forum, 2023-09-01

I nya boken Gör nytta ger Schwarzenegger sina bästa verktyg för framgång och ett meningsfullt liv

Det blir personligt, inspirerande och rakt på sak när Arnold Schwarzenegger, tidigare guvernör, filmstjärna och bodybuilder, delar med sig av sin verktygslåda för framgång och ett meningsfullt liv.

Boken Gör nytta – Sju verktyg för livet (eng. Be useful) publiceras den 10 oktober 2023, av Penguin Press i hemlandet USA och på svenska av Bokförlaget Forum.

Schwarzenegger växte upp i Österrike och det är med faderns stränga uppfostran i backspegeln han nu identifierar värderingar och verktyg som varit avgörande för hans liv och karriär. I boken beskriver han hur hans framgångar är resultatet av en målmedveten vision och stenhårt arbete. Han skriver att han alltid försökt leva efter rådet hans pappa gav honom: Gör nytta.

Med Gör nytta vill Schwarzenegger hjälpa läsaren att hitta en egen vision för livet. Genom exempel från sitt eget, ofta dramatiska, liv visar han läsaren hur sju viktiga verktyg kan användas för att nå visionen och framför allt, för att göra nytta. Vi får ta del av såväl framgångar som misslyckanden genom åren, en del berättade för första gången.

Arnold Schwarzenegger skriver engagerande och underhållande med ett tydligt budskap om att flit och omtanke kan få dig att nå dina drömmar. Han må ha haft en extraordinär karriär, men de sju verktyg han använt sig av är tillgängliga för alla. Han kallar dem till exempel ”Stäng truten och öppna sinnet” och ”Jobba häcken av dig”.

I boken beskriver Schwarzenegger personligt om hur han lyckades lämna den inskränkta österrikiska småstad han växte upp i. Eller som han själv uttrycker det: Ingen kommer att rädda dig, du har bara dig själv. Men det är också allt du behöver.

Om Arnold Schwarzenegger

Arnold Schwarzenegger, född 1947 i Österrike, är en skådespelare, affärsman och politiker. Som ung var han en av världens främsta bodybuilders, han har vunnit otaliga priser samt instiftat ett eget idrottsevenemang, The Arnold Sports Festival. Som 21-åring flyttade han till USA och blev en världens största actionskådespelare med filmer som Conan the Barbarian och Terminator.  Schwarzenegger är republikan och var guvernör i Kalifornien mellan 2003 och 2011. I höst är han också dubbelt Netflixaktuell: med dokumentären Arnold och med den komiska spionserien Fubar.

Boken Gör nytta – Sju verktyg för livet ges ut på svenska 10 oktober.

Översättare till svenska: Katarina Jansson

Mediakontakt:

Lisa Tallroth, lisa.tallroth@bonnierforlagen.se, +46 70 249 00 82