Bokförlaget Forum, 2022-06-17

Internationell Live med Forums förläggare

I juni månads Internationell Live med Forum samtalar förläggare Åsa Lindström med den danska deckarstjärnan Katrine Engberg.

Katrine Engberg debuterade 2016 med Krokodilväktaren, som fick strålande recensioner och hamnade högt på topplistorna. Sedan dess har serien om kriminalinspektörerna Jeppe Kørner och Anette Werner sålt i flera hundra tusen exemplar i Danmark och belönats med flera fina priser.

Nu har Katrine precis kommit ut med Isola, den fjärden delen i serien.

Lyssna på live

Det udda och omaka radarparet Kørner och Werner

Ett lik hittas i en park i Köpenhamn och Anette Werner blir ensam ansvarig för utredningen som så småningom leder henne till Bornholm och till Jeppe Kørner, som har tagit tjänstledigt efter en tuff separation. Esther de Laurenti, pensionerad akademiker, är också på Bornholm. Hon ska skriva en biografi över antropologen Margrethe Dybris och i Dybris hus hittar hon brev och anteckningar som kastar nytt ljus över brottet som Anette och Jeppe försöker lösa. 

När Jeppe hjälper till på öns lokala sågverk hamnar han utan att först inse det mitt i ett mysterium med rötter i det förflutna, vilket gör att han återigen behöver samarbeta med Anette och Esther för att reda ut öns hemligheter. 

Sagt om de tidigare böckerna

 ”Spännande vändningar som man  bara måste läsa klart snabbt. Miljöer och fascinerande personer fyller på läslusten.” Norrbottens-Kuriren

 ”Katrine Engberg berättar fint om udda, ensamma människor och oväntade vänskapsband i en stad som är full av obehagligt övergivna platser.” Dagens Nyheter

”Engberg känner kulturfolkets Köpenhamn där handlingen utspelar sig, och hennes blick är både skarpt kritisk, humoristisk och varm ... Det är en genremedveten författare som skriver och leker med klichéerna. Spännande, roligt och smart.” Aftonbladet

Om Katrine Engberg

Katrine Engberg är född och uppvuxen i Köpenhamn. Hon är utbildad dansare, koreograf och regissör. Hon debuterade  som författare med Krokodilväktaren.

2016. Serien om kriminalinspektörerna Jeppe Kørner och Anette Werner är utgiven i över 25 länder runtom i världen och böckerna har sålt i 1,5 miljoner exemplar. Katrine har nominerats till bland annat People’s Choice Award och Mofibo Awards och har tilldelats Martha-priset.