Bokförlaget Forum, 2019-07-12

Foto: Davin Patterson

Klockmakarens dotter – storslagen kärlek och olösta gåtor

Kate Morton skriver romaner i samma anda: spännande och gripande historier fyllda av kärlek, gripande livsöden och dramatiska familjehemligheter. Klockmakarens dotter är inget undantag och kommer inte att lämna hennes läsare besvikna. Publishers Weekly: ”Morton är en briljant historieberättare, här finns tankar om konst, svek och hur verkliga liv och verkliga platser kan förvandlas med tiden och bli legender.”

Mest framgångsrika debutboken

Kate Morton är en av Australiens mest framgångsrika författare. Hon har skrivit sex romaner, varav alla legat på topplistorna i Storbritannien och i USA. Hennes debutroman Dimmornas lek var den mest framgångsrika debuten på den brittiska marknaden genom tiderna. Totalt har böckerna sålt i över 11 miljoner. De ges ut i 42 länder och på 34 språk.

Tidigt brinnande intresse för litteratur

Kate Morton bor växelvis i Australien och England med man och tre barn. Hon föddes i en småstad i södra Australien och växte sedan upp i Tamborine Mountains – en timmes bilfärd från Brisbane. Hon studerade drama och retorik med sikte på en karriär inom teatern, men ändrande inriktning när hon fick ett stipendium för att studera engelsk litteratur. Hon insåg att läsning och skrivande var det hon brann för. Kate Morton: "Läsning är ett som ett magiskt samtal mellan två personer."

Om Klockmakarens dotter

I juli 1862 anländer en grupp konstnärer från London till Birchwood Manor på engelska landsbygden. Under ledning av den karismatiske Edward Radcliffe ser de framför sig en inspirerande och kreativ vistelse, men när sommaren är slut är en kvinna mördad och en annan försvunnen.

Över hundrafemtio år senare hittar den unga arkivarien Elodie Winslow en sliten väska på sitt arbete. Den innehåller ett foto av en vacker kvinna och en teckning som föreställer ett gammalt hus. Hon känner en omedelbar dragning till både kvinnan och huset, och blir närmast besatt av att ta reda på mer om dem och varför de verkar så bekanta.

Klockmakarens dotter är en myllrande roman om olösta gåtor, storslagen kärlek och trådar som löper genom historien.

Röster om Klockmakarens dotter

”Kate Mortons mest ambitiösa verk hittills. Hon visar än en gång att historien inte är en rät linje, utan ett trassligt och ofantligt nät.” Booklist

”En bok för alla som uppskattar en drömsk läsupplevelse med härliga miljöer, noggranna tidsdetaljer och mysterier som sakta vecklas ut.” Kirkus

”Ännu en triumf, fängslande från början till slut, mästerligt uppbyggd … En fantastisk saga.”  Better Reading

 ”All heder åt Kate Morton för att hon lyckats spinna ihop en sådan väv.” New York Journal of Books

”Den har så många lager att man förundras lika mycket över den skickliga intrigen som berättarglädjen. Det är den sortens bok som man verkligen vill försvinna in i för att njuta av varje detalj allt eftersom de avslöjas.” Bookreporter.com

”Vackert skriven. Oförglömlig.” Australian Women’s Weekly