Bokförlaget Forum, 2021-02-12

Mia Skäringers succéböcker i samlingsvolym

Nu ges äntligen Mia Skäringers älskade succéböcker Dyngkåt och hur helig som helst och Avig Maria ut i en samlingsvolym i pocket med nyskrivet förord.

Sedan böckerna gavs ut första gångerna 2009 respektive 2011 har de sålt i nära 500 000 exemplar i Sverige och har med tiden ständigt upptäckts av nya läsare.

Mia Skäringer i förordet:

”Gamla texter kan ibland kännas pinsamma. Men tillräckligt mycket tid som passerar kan ge dem nytt liv och man märker att texterna är precis lika aktuella nu som då. För en helt ny publik. Och i mitt eget liv fast på andra sätt. Jag sliter fortfarande med samma sak. Att få ihop hela bilden av mig själv.”

Skäringers stilsäkra, personliga texter om kvinnorollen, kärleken och familjen skänker tröst, eftertanke och mod. Hon tar läsaren i handen på den snåriga vägen i sökandet efter att få vara istället för att duga. Det är solar plexus-ärligt strösslat med skratt, som livet självt.

Om Mia Skäringer

Mia Skäringer är en av landets mest älskade komiker och skådespelare. Hon har gjort stora succéer med sina böcker, radio- och tv-profiler, turnerat med populära shower som "Dyngkåt och hur helig som helst”, ”Avig Maria…och sångerna jag gråtit till” och med ”Avig Maria – No more fucks to give” har hon rekordet för antal utsålda Globen. Hon driver också en av Sveriges största kommersiella poddar, Skäringer&Mannheimer, tillsammans med Anna Mannheimer och är en engagerad samhällsdebattör.