Bokförlaget Forum, 2019-10-07

Min historia: Dagboken – En guide till att hitta din inre röst

Michelle Obama följer upp världssuccén Min historia med Min historia: Dagboken – En guide till att hitta din inre röst.

Personlig och inspirerande

Min historia: Dagboken är en personlig utvecklingsguide i dagboksform och ges ut som ett komplement till Michelle Obamas bästsäljande memoarer, Min historia. Boken kommer bland annat att inkludera en nyskriven introduktion av USA:s tidigare First lady. Den svenska utgåvan ges ut av Forum, ett imprint inom Bokförlaget Ester Bonnier, 19 november 2019.

Utöver en personlig och nyskriven introduktion från Michelle Obama innehåller boken inspirerande frågor och citat i linje med memoarens huvudteman som är utformade för att hjälpa läsaren att reflektera över sin egen personliga historia, sin familjehistoria, sina drömmar, mål och utmaningar, vad som berör och vad som inger hopp, och om framtiden för sig själv och för samhället.

I sina memoarer delade Michelle Obama med sig av sin egen livsresa för att hjälpa till att skapa möjligheter för andra att berätta sina egna historier och för att få människor att hitta styrkan i sin egen röst. Med den här dagboken vill hon uppmana läsaren att hitta värdet i sin egen livsresa.

Michelle Obama:

”Jag hoppas att du kommer att använda den här dagboken till att skriva om dina egna erfarenheter, tankar och känslor, med alla deras brister, utan att döma … Vi behöver inte minnas allt. Men allt vi minns är värdefullt.”

Över 11,5 miljoner sålda exemplar

Sedan utgivningen i november 2018 har Michelle Obamas memoarer, Min historia, sålt i över 11,5 miljoner exemplar världen över i alla tillgängliga format, och har översatts till ett fyrtiotal språk. I Sverige blev Min historia 2018 års tredje mest sålda fackbok på endast sex veckors försäljning från utgivningsdagen den 13 november, och fram till oktober 2019 har boken sålt närmare 150 000 exemplar i Sverige.

Utgivning i 20 länder

Min historia: Dagboken kommer att ges ut i över 20 länder globalt under hösten 2019, inklusive USA, Kanada, Storbritannien, Australien, Nya Zealand, Sydafrika, Indien, Tyskland, Frankrike, Italien, Nederländerna, Spanien, Portugal, Brasilien, Norge, Danmark, Finland, Polen, Taiwan och Kina. Fler länder tillkännages efter hand.

Michelle Robinson Obama

Michelle Robinson Obama var USA:s First lady under åren 2009–2017. Hon har examina från Princeton University och från Harvard Law School och började sin karriär som jurist på den Chicagobaserade advokatbyrån Sidley & Austin. Det var också där hon träffade sin man, Barack Obama. Hon har även jobbat för Chicagos borgmästare, samt på University of Chicago och dess sjukhus. Michelle Obama var också med och grundade Chicagokontoret av Public Allies, en organisation som förbereder unga vuxna för att arbeta inom offentlig sektor. Utöver Min historia har hon även skrivit boken American Grown, som blev en New York Times bestseller. Hon bor i Washington D.C. med sin man och sina två barn, Malia och Sasha