Bokförlaget Forum, 2019-12-09

Foto: Pär Olsson

Mons Kallentoft samlar hela sitt författarskap hos Forum

Mons Kallentoft är en av Sveriges främsta deckarförfattare och fick sitt stora genombrott med serien om kriminalinspektör Malin Fors. Sedan dess har hans kritikerrosade kriminalromaner översatts till ett tjugotal språk och sålt i nära fyra miljoner exemplar världen över.

Bokförlaget Forum välkomnar nu även Mons Kallentofts Zackserie, och med det har Forum ansvar för hela Mons Kallentofts författarskap, som sedan 2012 delats med Bookmark.

– Det känns fantastiskt att nu få samla hela mitt författarskap på ett ställe. Jag har haft ett mycket fruktsamt samarbete med Bookmark, men det är nu dags att ta nästa steg och kraftsamla inför framtiden. Jag har större konstnärlig kraft än någonsin tidigare och då är Forum med nysatsningen Ester Bonnier en ideal samarbetspartner. Vi möts, som jag upplever det, både i intellektuell och kommersiell styrka, säger Mons.

På Bookmark har hans serie om polisen Zack Herry utkommit i fem delar hittills. Den sjätte delen i Herkulesserien kommer ut våren 2021 på Forum. Och det blir den första som Mons skriver helt själv. Tidigare har han skrivit tillsammans med först Markus Lutteman och sedan Anna Karolina. Planen är att Mons ska fortsätta ge ut två böcker om året, i sina två serier – Malin Fors och Herkules.

Ord från förläggaren

– Vi är jättestolta över att ha fått förtroendet att ta hela författarskapet in i framtiden. Mons Kallentoft är en av landets mest rutinerade författare, men också en av de mest nyskapande och dynamiska, säger Adam Dahlin, förläggare till Mons Kallentoft.

För ytterligare information:

Adam Dahlin, förläggare och litterär chef Ester Bonnier, 076-526 10 73, adam.dahlin@esterbonnier.se