Bokförlaget Forum, 2021-04-28

Foto: Pär Wickholm

Plaza Interiörs Hederspris 2021 till Magnus Carlson

Magnus Carlson tilldelas Plaza Interiörs Hederspris 2021 för sin bok En annan framtid i kategorin inspiratör. Magnus Carlson är känd som sångare i Weeping Willows. 2016 medverkade han i tv-programmet ”Så mycket bättre” och 2018 var han en av sommarvärdarna i Sommar i P1.  Magnus Carlson är mycket engagerad i miljöfrågor och utsågs 2019 till Årets Miljöhjälte i klimatkategorin av Världsnaturfonden WWF.

Chefredaktör och juryordförande Jesper Tillberg ”Vi vill på ett avslappnat sätt hedra, ge en klapp på axeln, puffa och lyfta fram goda nyheter som skapats i Sverige.” Tillsammans kan vi verka för något gott. För varandra – och miljön. ”

Om boken

I boken En annan framtid – Magnus Carlsons hållbarhetsresa varvas historien om Magnus, hans musik och hans privata hållbarhetsresa med fakta och tips från olika experter. Här finns dock inga pekpinnar eller skuldbeläggande. Men här finns exempel på inspirerande personer som försöker göra skillnad. Boken visar på att en förändring till att leva mer hållbart och klimatsmart inte behöver vara så svårt. Här går till exempel att läsa hur man kommer igång och ställer om hemma och på jobbet, hur man reser och äter mer klimatsmart.

Medförfattare i boken är journalisten och författaren Johanna Stål. Hon är chefredaktör för hållbarhetsmagasinet Camino och en flitigt anlitad föreläsare i hållbarhets- och miljöfrågor.