Bokförlaget Forum, 2022-01-10

Foto: Caroline Andersson

Nytt ledarskap på Bokförlaget Forum

Biträdande förlagschef Annie Kabala har i dag utsetts till förlagschef för Bokförlaget Forum. Förläggarna Ebba Östberg och Martin Ransgart träder samtidigt in i nya roller som publicistiska chefer för skönlitteratur respektive facklitteratur.

Annie Kabala får det övergripande ansvaret för hela förlaget. Forums fokus framåt är att ytterligare förfina utgivningen och därmed fortsätta förlagets starka utveckling de senaste åren, såväl inom digital som fysisk utgivning. Som en del av denna satsning har Ebba Östberg och Martin Ransgart utsetts till publicistiska chefer för de två utgivningsbenen skönlitteratur respektive facklitteratur. Adam Dahlin, nuvarande förlags- och publicistisk chef, har valt att lämna Bonnierförlagen för ett nytt uppdrag hos förlaget The Book Affair.

Bonnierförlagens vd Mattias Fyrenius:

– Jag är verkligen glad att få utse Annie Kabala till förlagschef för Forum. Hon har gjort ett mycket bra jobb i rollen som tillförordnad förlagschef och jag vet därför att hon är helt rätt person att leda förlaget. Annie, Ebba Östberg och Martin Ransgart bildar en trio som tillsammans med övriga teamet på Forum kommer att göra avtryck. Jag vill även tacka Adam Dahlin som på ett imponerade sätt varit med om att bygga upp Forum till vad det är i dag och jag önskar honom all välgång framöver.

Bokförlaget Forum grundades 1944 och ger ut cirka 110 titlar årligen. I förlaget ingår också Bonnier Fakta, Sveriges ledande förlag för illustrerad utgivning och hälsa, och Lovereads, som ger ut modern romance. Planen framåt är att växa ytterligare inom såväl fysisk som digital utgivning.

Annie Kabala, nytillsatt förlagschef:

– Vår ambition är att vara Sveriges mest attraktiva förlag för breda och populära författarskap. Det går mycket bra för Forum och jag är stolt över det arbete vi gör. Det är en ynnest att få arbeta vidare med organisationen för att bygga och utveckla både nya och befintliga författarskap. Vi har en spännande tid framför oss och jag ser fram emot att leda förlaget i våra kommande tillväxtsatsningar.

Förlaget ger ut både svensk och översatt litteratur, bland annat flera av fjolårets storsäljare, som Box av Camilla Läckberg och Henrik Fexeus, Bäst i test av David Sundin, Depphjärnan av Anders Hansen samt fenomenen Där kräftorna sjunger av Delia Owens och Jag kan ha fel av Björn Natthiko Lindeblad.

Annie Kabala, Ebba Östberg och Martin Ransgart tillträdde sina nya tjänster den 10 januari 2022.